Volgende evenement: zondag 24 februari 10:00 Opstellingendag : Over je hooggevoeligheid

Bezielend ondernemen? Breng licht op jouw beroepspraktijk,

Blog-foto

Ik heb mijn hart verbonden met het familie- en organisatieopstellen. In opstellingen die ik meemaak zie ik steeds weer wat een goede opstelling kan bewerkstelligen. Na de opstelling ontstaan nieuwe inzichten, verandert gedrag en verbeteren relaties. Dat is wat ik terug hoor van mijn cliënten en dat maakt me blij.
Maar hoe weten mensen nu dat ik opstellingen begeleid? Ik begon boeken en blogs te lezen over ondernemen. Simone Nijboer schreef het boekje ‘ondernemen met bezieling’. Dat was een titel die mij wel aansprak. Simone behandelt acht gebieden waar je als ondernemer mee te maken krijgt.
Ondernemen begint met inspiratie en passie voor wat je doet. Nu, dat stuk zit bij mij op dit moment wel goed. Het is wel verstandig om je inspiratie regelmatig te voeden. Herbronnen noemt Simone dat.
Als 1 pitter of kleine onderneming is het verstandig om een eigen stukje van de markt te zoeken. Je niche zoeken heet dat in marketing termen. Zo kun je je werk beter afbakenen en weet je met welke klanten je verbinding kunt zoeken. Op dat moment is het ook gemakkelijker om je toegevoegde waarde te benoemen en te laten zien. En klanten zijn bereid voor je toegevoegde waarde te betalen. Als je die toegevoegde waarde ook nog eens in duidelijke diensten weet te vertalen dan wordt je nog beter zichtbaar. Tenslotte is het van belang om een goed werkritme te vinden om gezond te blijven. Allemaal waar en een goede leidraad om na te denken over het ondernemerschap.
Het leuke van mijn vak is dat je al dit soort vragen en elementen kunt opstellen. Je relatie tot ondernemerschap, je inspiratie, klanten, potentiële klanten, je toegevoegde waarde. Het voordeel van het opstellen is dat je veel beter kan zien en ervaren waar het bij jou over gaat.
Interesse? Zondag 18 november geef ik een workshop Breng licht op jouw beroepspraktijk

Aanmelden verplicht via https://www.kunsttherapiehaarlem.nl/Workshops/licht-op-jouw-beroepspraktijk.html
kosten: € 90,00 incl btw. inclusief drankjes. Lunch niet inbegrepen.
locatie: . Gratis parkeren.