Volgende evenement: zondag 24 februari 10:00 Opstellingendag : Over je hooggevoeligheid

Blog

Blog-foto

Voel je eigen ‘spark’ : de CV opstelling van Anouk
Anouk kwam bij me voor een CV opstelling. Haar contract als onderzoeksmedewerker bij een universiteit is bijna afgelopen. Ze is op zoek naar ander werk maar weet nog niet precies wat.
In het gesprek over haar werk en haar wensen voor de toekomst komt al snel een dilemma naar voren. Dat is aan de ene kant haar liefde voor het ‘harde’ onderzoekswerk, denk aan data verzamelen, analyseren en artikelen schrijven. Aan de andere kant heeft ze een diepe wens om meer te gaan werken als begeleider van mensen. Wordt het denkwerk of meer werken met het hart.
Ik vraag haar welke studies, banen of leermeesters een belangrijke invloed hebben (gehad) op haar werkleven. Anouk weet dat bijna direct. Haar studie psychologie, een professor die een belangrijke leermeester voor haar is, haar promotieonderzoek en die ene maand dat ze in het buitenland heeft gezeten. Naast deze elementen uit het verleden krijgt ook haar toekomstige werkplek een plaats in de opstelling.
In een CV opstelling laat ik je tegenover je studies, banen of een belangrijke leermeester staan. Anouk heeft een vriendin meegenomen die we als representant inzetten. Door je positie ten opzichte van je studie, baan of leermeester in te nemen komt je innerlijke verhouding tot het betreffende element te voorschijn. Dan kom je vaak tot heel verassende nieuwe inzichten.
Anouk gaat tegenover de representant van haar professor staan en direct wordt de bijzondere verhouding tot deze leermeester zichtbaar. Anouk is vooral geraakt door de manier waarop deze man met zijn leerlingen en met de leerstof omgaat. De liefde voor het vak, de manier waarop hij mensen wist te enthousiasmeren, deze man had een ‘spark’.
En op die manier wil Anouk ook heel graag aan in haar werkleven staan. Hij is voor Anouk niet alleen een leermeester in het wat, maar misschien nog wel meer een leermeester in het hoe. Juist deze ‘spark’ is Anouk in de jaren daarna kwijtgeraakt. De gebeurtenissen in het buitenland spelen daarbij een belangrijke rol. Hoewel ze daar maar één maand heeft, markeert deze maand een belangrijke breuk in haar carrière. In dit geval laat ik Anouk een tijdje tegenover de representant staan om het aan te kijken. Ik zie dat ze de volle verantwoordelijkheid kan nemen voor deze gebeurtenis. Natuurlijk spelen de omstandigheden een rol, maar door een belangrijk moment onder ogen te zien en daarvoor de verantwoordelijkheid te nemen wordt je een krachtige persoonlijkheid. Aan het einde van de opstelling laat ik haar nog een tijdje tegenover de representant van haar professor staan om ‘de spark’ nog eens te voelen. Want als ze die ‘spark’ in een sollicitatiegesprek laat zien wordt ze volgens mij direct aangenomen.
Anouk heeft inmiddels een nieuwe baan en vertelde mij dat de ‘spark’ haar zeker heeft geholpen in het sollicitatiegesprek.


Blog-foto

Introspectie van een introverte ondernemer
Ik heb mijn hart verbonden met het familie- en organisatieopstellen. In opstellingen die ik meemaak zie ik steeds weer wat een goede opstelling kan bewerkstelligen. Na de opstelling ontstaan nieuwe inzichten, verandert gedrag en verbeteren relaties. Dat is wat ik terug hoor van mijn cliënten.
Lees verder

Blog-foto

Bezielend ondernemen? Breng licht op jouw beroepspraktijk,
Ik heb mijn hart verbonden met het familie- en organisatieopstellen. In opstellingen die ik meemaak zie ik steeds weer wat een goede opstelling kan bewerkstelligen. Na de opstelling ontstaan nieuwe inzichten, verandert gedrag en verbeteren relaties. Dat is wat ik terug hoor van mijn cliënten en dat maakt me blij.
Lees verder